Planners

Al onze planners worden gedrukt op papier dat is gemaakt van afvalhout. Tijdens de productie van dit papier wordt geen gebruik gemaakt van chloor of andere optische witmakers. Hierdoor is de productie van dit papier een stuk minder milieubelastend dan andere papiersoorten.

Het kiezen van een duurzame papiersoort is al een stap in de goede richting. Toch zetten we graag nog een stapje extra. Daarom planten we een boom bij iedere verkoop van een van onze planners. Zo dragen we met z’n allen bij aan een betere wereld.

One Tree Planted Logo

Waarom zijn bomen belangrijk?

Bomen zorgen niet alleen voor zuurstof, ze verbruiken de koolstofdioxide (CO2) die wij produceren. Daarbij filteren bomen bacteriën, stikstof, fijnstof en sporen uit de lucht.

Bomen spelen een belangrijke rol in het bewaren van het water. Bovendien zorgt het uitgebreide netwerk van wortels ervoor dat de kans op landverschuivingen afneemt.

Bomen bieden een veilig thuis voor vele planten en dieren. Zo leven er in een boom honderden insecten (luizen, mieren, rupsen, kevers, etc.), die op hun beurt weer een voedselbron zijn voor vogels en andere dieren.

Bomen zorgen voor een belangrijke grondstof: hout. Hout is niet alleen een bouwmateriaal, voor veel mensen is hout ook een brandstof voor warmte en om bijvoorbeeld op te koken.

Wat kost het planten van een boom?

Voor het planten van bomen werken we samen met One Tree Planted. Deze non-profit organisatie plant over de hele wereld bomen. In 2014 zijn ze begonnen met het planten van enkele tienduizenden bomen. In 2018 hebben ze ruim 1.3 miljoen bomen geplant en in 2019 is dit opgelopen tot zo’n 4 miljoen nieuwe bomen.

Na het planten van de bomen, krijgen bomen blijvende aandacht. Hierdoor hebben de bomen die door One Tree Planted worden geplant een overlevingskans van 80 – 90%.

Doordat One Tree Planted zoveel bomen plant, worden de kosten behoorlijk gedrukt. Naar schatting kost het planten van 1 boom:

€ 0,45 – 0,77 voor het kweken van een boom
0,18 – 0,27 voor het planten van een boom
0,07 – 0,18 transport- en materiaalkosten
0,09 – 0,22 onderhoudskosten
0,12 – 0,14 afdracht One Tree Planted
0,02 – 0,04 transactiekosten

Kweken van bomen

Wil je weten waar we onze bomen planten?

Kijk op @delangekoe op Instagram

Met de planners van De Lange Koe draag jij bij aan een betere wereld

 • Weekplanner

  Weekplanner | 53 weken | A4 | Plant een boom

  Met deze weekplanner krijg je weer overzicht in al je activiteiten. De weekplanner heeft een duidelijke tijdsaanduiding, met onderscheid tussen dag- en avonduren. De planner heeft geen vooraf ingevulde data. Deze kun je gemakkelijk zelf invullen. Je kunt deze planner daarom op een willekeurige dag van het jaar in gebruik nemen. Of als je drie weken op vakantie gaat, voorkom je 3 weken aan lege pagina’s. Of je de weekplanner nu thuis of op je werk gebruikt, als agenda of familieplanner, je hebt in een keer duidelijk wat je wanneer moet doen. Op iedere pagina is bovendien ruimte om notities op te schrijven. De weekplanner heeft het formaat van een A4 (21 x 29,7cm) en is gedrukt op stevig 160 grams papier. Dit papier is gemaakt van afvalhout, het heeft hierdoor een ietwat crèmekleurige tint. De productie van dit papier is al een stuk minder milieubelastend dan gewoon papier, maar we doen graag nog een extra stapje. Voor iedere verkochte planner wordt er namelijk een boom geplant. Zo dragen we een klein beetje bij aan een betere wereld. De weekplanner is voorzien van een ringband met ophanghaak. Je kunt de weekplanner dus gebruiken als bureauplanner, maar ook als muurkalender. Met maarliefst 53 weken, is de weekplanner ideaal voor zowel thuis als op het werk.
  11,95
 • Planner

  Planner | 12 maanden – 52 weken | A5 met ringband | Plant een boom

  Deze handige planner is meer dan alleen een agenda. De planner heeft 12 maandoverzichten en 52 weekoverzichten. Bij iedere maand en iedere week is er ruimte om doelen te formuleren, taken te beschrijven en de resultaten samen te vatten. Met deze planner houd je grip op alles wat je moet doen en kun je terugkijken op alles wat je hebt bereikt. De planner heeft geen vooraf ingevulde data. Je kunt dus beginnen wanneer je wilt. Of als je drie weken op vakantie gaat, voorkom je 3 weken aan lege pagina’s in je agenda. De planner is gedrukt op A5 papier (14,8 X 21 centimeter) dat is gemaakt van afvalhout. Het heeft hierdoor een ietwat crèmekleurige tint. De productie van dit papier is al een stuk minder milieubelastend dan gewoon papier, maar we doen graag nog een stapje extra. Voor iedere verkochte planner wordt er namelijk een boom geplant. Zo dragen we een klein beetje bij aan een betere wereld.
  15,95